الكنيسة المعمدانية العربية في بلجيكا - انتويربن
Arabische Kerk Van Antwerpen - België
كنيسة الكتاب المقدس في انتويربن - بلجيكا
Arab Church in Antwerp - Belgium
الكنيسة العربية في انتويربن - بلجيكا
Arabische Kerk Van Antwerpen - België
Previous slide
Next slide

Eerste keer op bezoek? weet onze tijden : Druk op "Druk hier" 

الكنيسة العربية في انتويربن - بلجيكا

 

De Arabische kerk van Antwerpen is een evangelische kerk met leden die onze Heer Jezus Christus liefhebben, aanbidden en verheerlijken.

الكنيسة المعمدانية العربية

Missieverklaring van de kerk:

Onze missie: "Heb de Here, uw God, lief met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Het tweede gebod komt op hetzelfde neer: “Heb uw naaste net zo lief als uzelf.” Deze twee geboden zijn de basis van de hele wet en de profeten.’" ‭‭Mattheüs‬ ‭22:37, 39-40‬

We willen graag dat je bij ons komt in de Arabische Kerk in Antwerpen. Klik hier voor een routebeschrijving naar onze kerk.

Als u geen Arabisch spreekt, heeft u een vertaling nodig. We praten een beetje anders. Wij bieden vertalingen aan voor degenen die geen Arabisch spreken.

Pastoor Ismail (Abu Isaac )

Pastoor Ismail kwam in 2015 uit zijn thuisland Irak en ging als vluchteling naar België om een ​​nieuw leven te beginnen. Hij is pastoor van de Arabische BaptistenKerk van Antwerpen en is sinds 2015 predikant in de kerk.

Ke2

Onze bijeenkomst : 14:00 Zondag

Pastor introductie Ismail :

Wordt de toekomst van een persoon bepaald door zijn verleden of heden?

Luk 4: 18-19

"De Geest des Heeren is op Mij, daarom heeft Hij Mij gezalfd; Hij heeft Mij gezonden, om den armen het Evangelie te v betrouwbaaren, om te genezen, die gebroken zijn van hart;, Om de gevangenen die prediken te verliezen "

Toen ik Jezus ontmoette en beloofde het christelijke leven te leiden dat God verheerlijkt, wist ik waar ik vandaan kwam, maar niet waar ik heen ging. Ik had het gevoel dat mijn toekomst een spiegelbeeld zou zijn van mijn verleden, en ik vroeg me vaak af: 'Hoe kan het leven van iemand met een achtergrond die vergelijkbaar is met die waar ik vandaan kom, correct zijn? 
Jezus Christus zei dat Hij kwam om de zieken, de gebrokenen van hart, de gewonden, de gekwetsten en de vertrapten te genezen. Hij kwam om de gevangenisdeuren te openen en de gevangenen te bevrijden, en toen ik besefte dat Hij mij kon bevrijden, begon mijn leven vooruit te gaan.

Ik moest mijn negatieve kijk op het leven veranderen en geloven dat mijn toekomst niet wordt bepaald door mijn verleden.

"Want God heeft zoveel liefde voor de wereld dat Hij zijn enige Zoon heeft gegeven, zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft."
 Johannes‬ ‭3:16

الايمان

Over ons:

De Arabische Baptistenkerk van Antwerpen in een zelfstandige evangelische baptistenkerk, wat betekent dat wij ons houden aan de traditionele leer van Gods Woord - de Bijbel.

Visie:

Onze focus ligt op Gods liefde voor allen, die ons wordt getoond door het leven, de dood en de opstanding van Jezus Christus. Wij geloven dat Jezus Christus de Zoon van God is en dat zijn lijden en dood in onze plaats (bij volmacht) ons verzoening met God de Vader hebben gebracht. Zo zijn we gereinigd van zonde

Wat wij geloven :

  • God :

Uit zichzelf kan niemand God leren kennen. Als God Zichzelf niet bekend zou maken, zouden wij over Hem volledig in het ongewisse blijven. Het is genade dat God Zich laat kennen. Men kan God dus leren kennen - maar die kennis gaat verder dan oppervlakkig notitie nemen van iets. Waarachtige Godskennis bewerkt het diepe bewustzijn dat men zelf door God gekend is. Niemand kan zeggen dat hij God kent zonder de beleving dat God hem nog beter kent.

  • De Bijbel :

Onze kerk gelooft dat de Bijbel de weg van God in het leven (de manier van leven van God) illustreert. Als gelovigen hebben wij in onze verkondiging van de waarheid van God ons diepe fundament in de Bijbel. (zoeken we naar wortels in het verkondigen van de waarheid van God door middel van een woord tot ons (De Bijbel).

  • Jszus Christus :

Jezus belijden als Heer is de essentie van het belijden van het geloof. Als individu en als groep streven wij als kerk ernaar om Jezus Heer te maken over alle aspecten van ons leven.

  • De Heilige Geest :

De Heilige Geest is de derde Persoon van de Drie-eenheid. In de Schrift wordt Hij de Trooster genoemd. Hij vult een kind van God met Gods liefde en doet hem Gods nabijheid smaken. Hij verzegelt, leidt en draagt de Zijnen naar Gods doel. De Geest is erop gericht in Gods kinderen vrucht voort te brengen voor God.

  • De Kerk :

Wij zien de kerk of de gemeente als een gemeenschap van gelovigen die samenkomen voor aanbidding, getuigenis en dienst. Zowel in de kerk als naar buiten toe heeft elk lid van de gemeente ( In het beeld dat Kerk hebben van de gemeente heeft ieder lid) een rol te spelen in onderwijs, delen van het geloof, evangelisatie, sociale betrokkenheid, pastoraat, begeleiding, dienen, gebed, genezing, organisatie of gastvrijheid.

Hebt u (Zit u met) vragen?

Bent u op zoek naar antwoorden in uw leven? Of wilt u meer weten over onze kerk en wat wij geloven?

كنيسة الكتاب المقدس
يسوع المسيح

Bijbelse verzen

“خِرافي تسمَعُ صوتي، وأنا أعرِفُها فتتبَعُني. وأنا أُعطيها حياةً أبديَّةً، ولَنْ تهلِكَ إلَى الأبدِ، ولا يَخطَفُها أحَدٌ مِنْ يَدي”

( يوحنا  10: 27  – 28 )

Mijn schapen luisteren naar mijn stem en Ik ken ze. Zij volgen Mij en Ik geef hun eeuwig leven. Zij zullen nooit verloren gaan. Niemand kan hen van Mij afnemen.
Johannes 10:27‭-‬28 

‮‮

Onsartikel:

الله أحبني!

ابو اسحاق الله قد أحبنى!… نعم أنا الذى تذوقت محبة الله قد آمنت أن الله يحب الخاطئ. وأنا الذى اختبرت محبة الله العطوفة المشفقة المتأنية، آمنت أن الله يحبنى ولابد أن يحب أمثالى من الخطاة. انها محبة فائقة الأوصاف، اتسعت

Toon meer

لماذا احبني الله, وكيف احبني؟

Abo Isaac لماذا أحبنى الله, وكيف أحبنى؟ أبو اسحاق لماذا أحبنى الله؟ أنا لا أعرف سببا، ولم أكن أطمع فى هذه المحبة. أنا الذى كنت و مازلت أمقت الكثير من تصرفاتى.أنا الذى قد يغرك مظهرى وملبسي وكلامي، لكن من خلف

Toon meer

:Volheid van de Heilige Geest

ابو اسحاق الملىء بالروح القدس ورد الملىء بالروح القدس 15 مرة فى الكتاب المقدس، والملىء بالروح القدس امتياز لا يتمتع به كل المؤمنين، فكل المؤمنين ممتلكون الروح القدس ولكن ليس كل المؤمنين ممتلئون من الروح القدس. فى (لوقا 1:4) نقرأ

Toon meer
Scroll naar boven